Labs virtuves kombains katrai saimniecei

virtuves kombainsVirtuves kombains ir iekārta, kas nav gluži katrā virtuvē – tomēr, varbūt vajadzētu. No vienas puses, šajā, laikā, kad svētki tuvojas lieliem soļiem, tā var būt lieliska ierīce, kas palīdzēs virtuves darbos, topot gardiem svētku galda ēdieniem. No otras puses, tā var būt lieliska dāvana svētkos saimniecītei, kas jau sen sapņo par šādu palīgu virtuvē. Lai nu kā, der zināt, kam virtuves kombains nepieciešams, ko labu tas dara un kā to pareizi izmantot.

Tā kā virtuves kombains ir diezgan nopietna ierīce un arī nopietns pirkums, ja vēlamies to iegādāties, vajadzētu padomāt, kam tas tiks izmantots. Iespējams, nav jēgas izvēlēties dāvanā virtuves kombainu kādam, kam darbošanās virtuvē nekad nav bijusi īpaši tuva, savukārt kādam, kam ēdiena gatavošana un eksperimentēšana ar jaunām receptēm ir tīkama nodarbe – virtuves kombains būs lieliski piemērots, jo tā funkcijas spēj teju visu.

Ar jaudīgu ierīci iespējams veikt darbības daudz ātrāk, operatīvāk un gatavošanas process kļūs vēl tīkamāks, tāpēc izvēloties virtuves kombainu, vajadzētu pievērst uzmanību, lai tas ir atbilstoši jaudīgs. Kombaini ar 350–550 W jaudu aktīvā darbībā pagurs ātrāk un nekādi lielie palīgi virtuvē nebūs. Ja vēlamies ierīci, kas tiek galā ar jebkuru savu funkciju ātri un kvalitatīvi, tai vajadzētu būt ar 1100–1700 W jaudas motoru. Jauda norāda uz to, cik apmierināti būsim ar visām virtuves kombaina funkcijām un iespējām.

Ir daudz faktoru, kas darbu ar virtuves kombainu padara ērtāku, tāpēc, pirms iegādājamies ierīci, pievēršam uzmanību šiem sīkumiem, lai darbošanās ar izvēlēto patiešām būtu patīkama, nevis kaitinoša.

Būtiska ir trauku ietilpība. Ja trauks (sulu spiedei, rīvei, blenderim un citām funkcijām), ir pārāk mazs, būs jātērē papildus laiks, lai ierīci apturētu, iztukšotu, saliktu atpakaļ un sāktu darbību no jauna. Ir svarīgi arī trauku materiāli (plastmasa, stikls, metāls), lai vajadzības gadījumā traukus var likt ledusskapī vai mikroviļņu krāsnī droši. Kādas ir pievienotās papildierīces – tās var krietni vien uzlabot darbību ar virtuves kombainu. Piemēram – vai ir gaļas maļamā mašīna, graudu dzirnaviņas, augļu mīkstuma spiede, ierīce riekstu smalcināšanai, saldējuma pagatavošanas trauks, dažādi papildus griešanas diski un tā tālāk. Ja papildus virtuves kombainam nāk šādas ierīces, izpildīt dažādas receptes būs daudz vienkāršāk, nedomājot par to, kur lai pēkšņi ņem gaļas maļamo mašīnu vai riekstu smalcinātāju, ja tas nepieciešams ēdiena gatavošanas procesam.

Virtuves kombains ir lielisks palīgs, lai pārdesmit minūtēs varētu paveikt teju jebkuru nepieciešamo darbību ēdiena gatavošanas procesā – sarīvēt, sagriezt dārzeņus, samalt gaļu, izspiest sulu, sablenderēt sastāvdaļas un tā tālāk. Tomēr, tas paredzēts vienu pusdienu gatavošanai, viena svētku galda klāšanai. Ja vēlamies spiest sulas vairumā vai malt gaļu vairākos desmitos kilogramu, virtuves kombains tam nebūs piemērots. Bieži vien ikdienā kombains netiks izmantots, ja jāsarīvē vien daži burkāni – tā tīrīšana prasīs vairāk pūļu, un tāpēc bieži vien virtuves kombains stāv neizmantots. Tomēr, ja jāpagatavo pusdienas lielai ģimenei – 3-5 cilvēkiem, ir taču daudz ērtāk kartupeļus sagriezt šādi, kombainā, dārzeņus sarīvēt ātri un tā tālāk. Secinājumā, virtuves kombains var būt lieliska dāvana kādam, kas mīl gatavot lielākai ģimenei vai kādam, kam patīk uzņemt viesus, klājot bagātīgu galdu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *